Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿฆ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Nestkasten

Hoor je graag vogeltjes fluiten in de tuin? Met een nestkast wil er zeker een vogelfamilie bij jou in de tuin komen wonen! Hieronder hebben wij ons assortiment nestkasten ingedeeld op vogelsoort. Zo vind je eenvoudig een mussen-nestkast, een koolmees-vogelhuisje of een nestkastje speciaal voor zwaluwen. Heb je geen voorkeur voor een bepaalde vogelsoort? Bekijk dan ons hele aanbod nestkasten in het menu ‘vogelhuisjes’.

Nestkast kopen op Bol.com

Waar plaats ik een nestkast?

Het plaatsen van een nestkast in je tuin is een geweldige manier om vogels aan te trekken die normaal gesproken zelf een plek moeten vinden om een nest te bouwen. Maar waar kun je een nestkastje het best ophangen? Nestkasten dienen stevig aan een boom of muur bevestigd te worden. Het is belangrijk dat een nestkast niet in de volle zon geplaatst wordt en dat de opening richting het noordoosten wijst. Op die manier wordt het nestkastje beschermd tegen de hitte van de zon en zorg je ervoor dat het niet naar binnen kan regenen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de juiste ophanghoogte. Een nestkastje dient op een minimale hoogte van 1.80 meter opgehangen te worden. Op die manier voorkom je dat katten of andere roofdieren er gemakkelijk bij kunnen. Wil je de nestkast in een boom ophangen? Zorg er dan voor dat er bij de stam van de boom bijvoorbeeld een doornige struik staat. Daarmee voorkom je ook dat katten en andere dieren de boom in klimmen om bij het nestkastje te komen.

Onderdak voor iedere vogel

In deze webshop zijn nestkasten te vinden voor allerlei soorten vogels, van klein tot groot. De grootte van de opening van het nestkastje bepaalt voor welke vogel deze geschikt is. De kleinere vogels, waarvoor wij vogelhuisjes bieden, zijn bijvoorbeeld de koolmees, pimpelmees, de mus en de boomklever. Onder de middelgrote vogels vallen de merel, de zwaluw en de spreeuw. De grote vogels waarvoor wij nestkasten hebben, zijn de eend en de uil.

Tips bij de aankoop van een nestkast?

Bij het aanschaffen van een nestkastje, is het handig om rekening te houden met de onderstaande punten:

  • Bepaal van te voren welke vogels je graag naar je tuin wilt lokken.
  • Zoek uit of de gewenste vogelsoort daadwerkelijk voorkomt in het gebied waar je woont.
  • Zorg ervoor dat het nestkastje op de juiste plek wordt opgehangen. Hierboven kun je meer lezen over de optimale plek voor het plaatsen van een nestkast.
  • Plaats alleen een nestkastje wanneer je voldoende tijd hebt voor het onderhoud ervan.
๐Ÿฆ Vogelhuis Expert
Logo