Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿฆ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Nestkasten voor de boomklever

Wil je de boomklever naar je tuin lokken? Bekijk dan hieronder de nestkasten speciaal voor boomklevers. Een boomklever is ongeveer 10 tot 20 centimeter groot. De bovenkant van de vogel is blauwgrijs van kleur en de onderkant isabelkleurig met rode flanken. Verder heeft hij een brede zwarte streep langs het oog met daaronder lichte wangen en keel.

Nestkast voor de boomklever kopen op Bol.com

Meer over de boomklever: voedsel

De boomklever heeft een gevarieerd dieet. Hij eet veel insecten, zaden, noten, vruchten, graan en bessen. Zelfs een harde noot zal hij niet weigeren. Die zet hij tussen een boomschors vast, om hem van bovenaf stuk te slaan. De grotere insecten worden in kleine stukjes gebeten en op deze manier kan de boomklever ze gemakkelijk opeten. Een boomklever legt ook voedselvoorraden aan.

Broedgegevens

Een boomklever broedt van april tot juli. Hiervoor zoekt hij het liefst gaten in de muur of nestkastjes. De boomklever maakt zelf geen nest, dus hij gebruikt vaak oude, verlaten nesten. De ingang van het nest pleistert hij dicht met speeksel, waarbij hij net genoeg ruimte overlaat om er zelf door te kunnen.

Verspreiding

De boomklever is te vinden in heel Europa, behalve in Ierland en Schotland. De afgelopen jaren heeft de boomklever wel een beweging richting het noorden gemaakt. In bijna geheel Scandinaviรซ is deze vogelsoort nu te vinden. De boomklever houdt van loofbomen en met name van oude eiken. De boomklever is redelijk gebonden aan de specht, omdat de specht gaten in de boom hakt, waar de boomklever ook handig gebruik van maakt.

๐Ÿฆ Vogelhuis Expert
Logo