Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐦 543 producten in 🏬 8 webshops

Eendenmanden

Wil je de eenden een handje helpen met het vinden van een geschikte schuilplaats of broedplaats? In ons grote assortiment nestkasten vind je ook een eendenmand, een speciale nestkast voor eenden. Eenden zijn watervogels uit de familie van de eend-achtigen, die zowel in zoet als zout water kunnen overleven. Een eendenmand kun je het beste in de buurt van water plaatsen.

Populaire eendenmanden op Bol.com

Mooi en handig verenkleed

Mannetjeseenden zijn opvallender gekleurd dan vrouwtjeseenden, die meestal een schutkleur hebben. Alleen na de rui hebben ook mannetjes tijdelijk een schutkleur. Deze vogels verwisselen hun verenkleed eens per jaar en kunnen in die periode niet vliegen. Voor het maken van een zacht nest gebruikt de vrouwtjeseend dons uit haar borst. Zo maakt ze een lekker zacht en fijn nest voor haar jongen, die direct na het uitkomen het nest verlaten.

De broedtijd van eenden

Bij de eenden is het vrouwtje degene die het nest bouwt. Dit doet ze in lang gras, een knotwilg of een holte. Een eendenmand is een goed alternatief voor deze natuurlijke broedplaatsen. In een nest legt een eend zo’n 8 tot 10 eieren, die een groenige kleur hebben. De eend moet ongeveer 4 weken broeden voordat de eieren uitkomen.

Verspreiding

De eend is vooral te vinden in de gematigde en subtropische wateren van Noord-Amerika, Azië en Europa. Als er water in de buurt is, vindt de eend dat fijn. Ze zijn dan ook vaak te vinden in vijvers, moerassen, meren, parken en ook sloten. De enige vijanden van eenden zijn mensen en ratten. Vroeger werden de dieren en hun eieren vaak opgegeten. Eenden werden gelokt in eendenkooien of ze werden in de lucht afgeschoten.

🐦 Vogelhuis Expert
Logo