Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐦 543 producten in 🏬 8 webshops

Nestkasten voor de pimpelmees

De pimpelmees is een klein en kleurrijk vogeltje met een prachtig verenkleed. De kobaltblauwe kruin, staart en vleugels steken prachtig af tegen de gele onderkant. Om dit vrolijk gekleurde vogeltje naar je tuin te halen, is een pimpelmees-nestkast een onmisbare accessoire voor je tuin. In deze vogelhuisjes komen pimpelmezen graag je tuin bewonen.

Nestkast voor pimpelmezen kopen op Bol.com

Meer over pimpelmezen

Een pimpelmees kan ongeveer 12 centimeter groot worden en heeft een spanwijdte van ongeveer 17 tot 20 centimeter. Het gewicht van de pimpelmees is ongeveer 12 tot 15 gram. Pimpelmezen leven vooral in bosrijke gebieden en in tuinen. Eigenlijk voelen ze zich overal wel thuis, zolang er maar bomen zijn. De pimpelmees is een slimme vogel: ze kunnen zelfs trucjes leren om aan voedsel te komen. In Nederland zijn ongeveer 275.000 tot 325.000 pimpelmezenkoppels te vinden. Onder goede omstandigheden kan een pimpelmees ongeveer 3 jaar oud worden.

Bladluizenbestrijding

De pimpelmees eet bladluizen en is daarom een graag geziene gast bij fruitbomen en fruitgewassen. Bladluis is namelijk funest voor de bladeren en vruchten. Er kan zelfs een goede oogst verloren gaan door bladluizen.

Broeden in een nestkast

Pimpelmezen nestelen zich vaak in een hol in een boom, maar vaak ook in nestkasten. Een koppel pimpelmezen blijft één tot twee nestjes bij elkaar en neemt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het voeren van de jongen. Een gemiddeld nest bestaat uit tien tot twaalf eieren. Hiervan komt meestal maar 80% uit en maar 40% wordt uiteindelijk volwassen. Strenge winters zijn ook niet bijster goed voor de gezondheid van de pimpelmees. Het grootste deel van de pimpelmezen gaat dood tijdens een strenge winter.

🐦 Vogelhuis Expert
Logo