Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿฆ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Nestkasten voor het roodborstje

Het roodborstje met zijn karakteristieke bruinrode keel kent natuurlijk iedereen. De zang van dit vogeltje is het hele jaar door te horen. Roodborstjes beginnen ’s ochtends al te zingen en gaan daarmee door tot in de avond. Wil je dit gezellige vogeltje naar je tuin lokken? Hieronder vind je vogelhuisjes speciaal voor het roodborstje.

Online een nestkast voor een roodborstje kopen

Meer over roodborstjes

Het roodborstje is een kleine, gedrongen vogel. De mannetjes en vrouwtjes zien er vrijwel hetzelfde uit. Ze hebben een opvallend bruinrode tot oranje keel. Een roodborstje kan ongeveer 14 centimeter groot worden. Deze vogels eten voornamelijk insecten (waaronder kevers), slakken, wormen, spinnen en bessen. Deze worden meestal op de grond gevangen of gevonden.

Broedtijd

Een roodborstje heeft twee legsels per jaar en deze bestaan vaak uit vijf tot zes eieren per keer. De vogels moeten ongeveer twee weken broeden voor de eieren uitkomen en al na veertien dagen verlaten de jongen het nest. Als ze het nest verlaten hebben, krijgen de jongen nog wel een week verzorging van de ouders.

Verspreiding en leefgebied

Het leefgebied van het roodborstje is groot: hij komt voor in grote delen van Europa tot bij de Poolcirkel en in het westen van Aziรซ. Het roodborstje broedt in gaten en spleten in de muur, aan de slootkant, in een heg of klimop, in parken en tuinen. Met een nestkast voor het roodborstje maak je het deze vogel extra gemakkelijk bij het vinden van een broedplaats. De roodborstjes die je in de winter ziet, komen meestal uit de noordelijk gelegen gebieden.

๐Ÿฆ Vogelhuis Expert
Logo