Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐦 543 producten in 🏬 8 webshops

Nestkasten voor de spreeuw

Spreeuwen ken je waarschijnlijk van de enorme zwermen waarin ze rondvliegen. Vooral in het najaar zijn zwermen spreeuwen regelmatig te zien. Dat is een indrukwekkend gezicht. Als je in de buurt bent, kun je zelfs het geruis van de vleugels horen. Om een spreeuw te helpen bij het vinden van een broedplaats kun je een spreeuwen-nestkast in je tuin plaatsen.

Populaire nestkastjes voor spreeuwen op Bol.com

Over de spreeuw

De spreeuw heeft een prachtig verenkleed, dat mooi glanst en een bronsgroene weerkaatsing heeft wanneer de zon erop schijnt. In de winter zijn de veren gespikkeld. Er is nauwelijks onderscheid te maken tussen het verenkleed van de mannetjes- en vrouwtjesspreeuw. Een spreeuw kan ongeveer 21 centimeter groot worden en heeft een spanwijdte van 37 tot 42 centimeter. De spreeuw heeft een gemiddeld gewicht van 70-80 gram.

Broedtijd en verspreiding

De spreeuw broedt van april tot juni en ieder legsel heeft ongeveer 5 eieren. De eieren komen na twaalf dagen uit. De eerste drie weken worden de jongen in het nest gevoerd. Spreeuwen komen van oorsprong uit Europa, Azië en Afrika, maar zijn nu ook te vinden in het noorden van Australië en de tropische eilanden van de Grote Oceaan. De spreeuw leeft vooral in open landschappen.

🐦 Vogelhuis Expert
Logo