Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🐦 543 producten in 🏬 8 webshops

Vogelbadjes

Een vogelbad is niet alleen de ideale plek voor vogels om lekker te badderen, maar ze kunnen er ook uit drinken. Vogels die zaden eten, moeten namelijk veel drinken om hun vochtgehalte op peil te houden. Om vogels naar je tuin te halen, is een vogelbad een onmisbare accessoire. Maak van je tuin een vogelparadijs met een van de vogelbadjes uit ons assortiment!

Koop online een vogelbad op Bol.com

Vogelbadjes om te drinken

Vogels zullen het nog meer naar hun zin hebben in je tuin met een heerlijk vogelbadje. Deze gebruiken ze niet alleen om zich te wassen, maar ook om uit te drinken. Vogels die zaden eten, moeten veel drinken om hun vochtgehalte op peil te houden. Er zijn ook vogels die insecten eten. Deze hebben voldoende aan één of twee keer drinken per dag. Vogels drinken op iedere plek waar water aanwezig is: bij rivieren, plassen, poelen, vijvers en in vogelbaden. Ze doen dit op een andere manier dan mensen, want ze kunnen niet eenvoudig slikken. Sommige vogels nemen water in hun bek en doen hun kop achterover om het naar binnen te laten glijden. Andere vogels zuigen het water naar binnen en duwen het vervolgens verder met hun vibrerende tong. Boerenzwaluwen drinken tijdens het vliegen; ze duiken naar het water en scheppen wat van het oppervlak af.

Lekker badderen in een vogelbad

Om hun verenpak in goede conditie te houden en vrij te houden van vuil en parasieten, baden vogels regelmatig. Tijdens het baden bewegen ze zich op allerlei manieren in een vast patroon, om zo efficiΓ«ntie mogelijk hun verenpak schoon te maken. Vogels zijn tijdens het baden extra kwetsbaar voor roofdieren en baden dan ook zo snel mogelijk. Allerlei plaatsen, zelfs een karrenspoor, zijn geschikt om in te baden. Na het badderen zonnebaden de vogels om hun veren te drogen en weer op temperatuur te komen. Merels zijn hier grote liefhebbers van. Nadien pikken en krabben ze in hun verenpak om het resterende vuil en de achtergebleven parasieten uit hun veren te verwijderen. Ook β€˜rangschikken’ ze hun veren op deze manier. Nu zijn ze weer klaar om te vliegen!

🐦 Vogelhuis Expert
Logo