Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿฆ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Vogelhuisjes

Vogelhuisjes zijn er om onze gevleugelde en gevederde vrienden te helpen. De geschiedenis van vogelhuisjes gaat jarenlang terug: er zijn zelfs overblijfselen gevonden van vogelhuisjes uit het Ottomaanse rijk. Wil je meedoen met deze jarenlange traditie van het helpen van vogels? Haal dan deze gezellig zingende beestjes naar uw tuin met een vogelhuisje.

Bekijk alle vogelhuisjes op Bol.com

Geschiedenis van het vogelhuisje

De eerste vogelhuisjes in Europa gaan terug tot de 15e of 16e eeuw en zijn afkomstig uit Belgiรซ en Nederland. In die tijd hadden vogelhuisjes een ander doel dan tegenwoordig. Ze werden namelijk gebruikt met het doel om de vogels te lokken voor de eieren. De kuikens die al geboren waren, werden gebruikt als voedsel. Destijds werden vogelhuizen gemaakt van klei, maar er werd ook geรซxperimenteerd met materialen als hout en takken. Deze organische materialen hielden echter niet lang stand in de buitenlucht, dus het gebruik van klein kreeg uiteindelijk de overhand. Tegenwoordig worden vogelhuisjes gemaakt van allerlei soorten materialen en dienen ze juist om de vogels te beschermen en een veilig onderkomen te geven.

Over Amerikaanse vogelhuisjes

In Amerika ligt de oorsprong van het vogelhuisje bij de indianen. Deze vogelhuisjes hadden een eenvoudige structuur. Ze werden vervaardigd van de bast van een berkenboom en waren uitgerust met een handig platform als voederplaats. Tot op de dag van vandaag worden deze vogelhuisjes nog op dezelfde wijze gemaakt door de indianen. Deze vogelhuizen moeten de vogels beschermen voor stormen en natuurrampen. Daarnaast kwamen ze van pas bij het fokken en vermeerderen van vogelsoorten. Tegenwoordig hebben vogelhuisjes in Amerika allerlei vormen en maten, zo zijn er zelfs kleine kasteeltjes, kerken of Victoriaanse huisjes.

Welke vogels haal je naar je tuin?

In deze webshop bieden wij een groot aanbod vogelhuisjes in allerlei kleuren, vormen en formaten. Ben je van plan een vogelhuisje te kopen? Dan is het handig om vooraf te bedenken of je voorkeur uitgaat naar een bepaalde soort vogel. Wil je bijvoorbeeld graag roodborstjes naar je tuin lokken? Of ga je liever voor koolmeesjespimpelmezen of mussen? Ieder vogelhuisje trekt weer een andere vogelsoort aan, dus het is raadzaam om daar rekening mee te houden. Natuurlijk wordt bij ieder nestkastje aangegeven voor welke vogel deze ‘geschikt’ is. Ook kun je met de filter aan de zijkant van de pagina de nestkasten voor een bepaalde soort vogel selecteren.

Hoe kies ik een vogelhuisje?

Heb je niet speciaal een voorkeur voor een bepaalde vogelsoort? Dan kun je bij het maken van een keuze letten op het design, het materiaal en de bevestigingsmethode van het vogelhuis. In deze webshop vind je niet alleen houten vogelhuisjes, maar ook vogelhuizen van kunststof en zelfs aardewerk. Verder geven we bij alle nestkasten aan hoe het design te kenmerken valt. We onderscheiden hierbij drie stijlen: modern, klassiek en Zweeds. De Zweedse vogelhuisjes zien eruit als traditionele Zweedse huisjes en zijn een speelse toevoeging voor de tuin. De klassieke vogelhuisjes zijn de nestkasten, zoals iedereen die wel kent. De nostalgische uitstraling van deze modellen staat goed in iedere tuin. Hou je meer van modern design? Natuurlijk vind je bij de vogelhuis-expert ook strak vormgegeven vogelhuizen met een eigentijdse uitstraling.

Een vogelhuisje bevestigen

Vogelhuisjes kunnen op vier verschillende manieren bevestigd worden: aan een boom, hangend, op een paal of aan de wand. Bij iedere nestkast wordt aangegeven op welke manier deze in de tuin geplaatst kan worden. Wellicht heb je al een plekje op het oog voor je toekomstige vogelhuisje en dan is het dus handig om rekening te houden met de manier waarop je dit kunt bevestigen. Een vogelhuis op paal kun je neerzetten waar je maar wilt, terwijl je met een hangend model afhankelijk bent van een geschikte plek om hem te bevestigen.

Het onderhoud van vogelhuisjes

Als je een vogelhuisje bezit dan is het belangrijk deze goed te onderhouden als de vogel deze definitief verlaten heeft. Al het overbodige materiaal wat de vogel naar binnen heeft meegenomen moet je verwijderen en daarnaast moet je er ook voor zorgen dat alle insecten en dergelijke weg worden gehaald. Dit is belangrijk, mocht je het jaar erop weer nieuwe vogels in je vogelhuisje willen ontvangen.

๐Ÿฆ Vogelhuis Expert
Logo