Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿฆ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

Vogelvoer

Iedere vogelsoort heeft weer een ander menu en ieder vogeltje eet weer op een ander plek. Van nature eten vogels bovendien gevarieerd. Om vogels in de winter te helpen met het vinden van voedsel kun je aanvullend vogelvoer in de tuin neerleggen. Hieronder vind je allerlei soorten vogelvoer voor in je vogelvoederhuisje.

Voed vogels met het beste vogelvoer

Wat kun je voor de vogels neerleggen?

Om de vogels tijdens de wintermaanden te helpen met het vinden van voldoende voedsel, kun je vogelvoer in de tuin neerleggen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mengsel van zaden. Zadenmengsels met een goede samenstelling bevatten maรฏs, kleine zaden, zonnebloempitten en stukjes pinda. Daarnaast zijn vetbollen een goede keuze. Deze zijn voedzaam door de zaden en pitten die erin zitten. Vetbollen zijn alleen geschikt voor als het koud is, omdat het vet anders bederft. Verder kun je tijdens de koude wintermaanden ook pinda’s neerleggen. Voor kleine vogeltjes is pindaboter een goede keuze, omdat ze zich hierin niet kunnen verslikken. Zonnebloempitten kun je het hele jaar door in je voederhuisje neerleggen. Dit is het favoriete hapje van de groenling, verschillende mezen en de vink. Ook fruit dat van nature in ons land voorkomt, is het hele jaar door goed voor vogels. Uiteraard zijn insecten en dierlijk vet ook erg goed voor ze. Brood en kaas vinden vogels ook erg lekker, maar geef dit niet teveel. Er zit namelijk veel zout in en dat is niet goed voor ze.

Gebruik pindaboter in plaats van pindakaas

Pindaboter is zeer geliefd bij veel vogels. In deze webshop vind je speciale pindaboter voor vogels, die je in je pindaboterhuisje kunt plaatsen. Het is belangrijk ze altijd pindaboter krijgen en geen pindakaas. Pindakaas is namelijk erg slecht voor vogels, omdat er veel zout en andere bestanddelen in zitten die slecht voor ze zijn. Gebruik daarom altijd pindaboter voor het welzijn van vogels.

๐Ÿฆ Vogelhuis Expert
Logo